De overwegingen van professor Stefan Duchateau blijven echter uitgaan naar de VS. Europese waarden zijn nadrukkelijk aanwezig voor zover er een duidelijk accent wordt gelegd op Duitse aandelen.

Van de groeilanden nemen we momenteel enkel waarden op uit Azië. De recente terugval in de koersen van deze aandelen bieden enige opportuniteit maar de regio wordt (nog) niet overwogen.

Voor obligatiekoersen is het onmiddellijke gevaar van rentestijgingen tijdelijk afgewend, maar Duchateau verwacht verdere beperkte rentestijgingen vanaf september, vooral in de VS.

Bedrijfsobligaties heeft Duchateau intussen gereduceerd tot eerder marginale posities, terwijl de gewichten in high yield bonds en emerging bonds voorlopig behouden blijven, zij het met beperkte looptijden tot maximum 5 jaar.

De overwegingen van professor Stefan Duchateau blijven echter uitgaan naar de VS. Europese waarden zijn nadrukkelijk aanwezig voor zover er een duidelijk accent wordt gelegd op Duitse aandelen. Van de groeilanden nemen we momenteel enkel waarden op uit Azië. De recente terugval in de koersen van deze aandelen bieden enige opportuniteit maar de regio wordt (nog) niet overwogen. Voor obligatiekoersen is het onmiddellijke gevaar van rentestijgingen tijdelijk afgewend, maar Duchateau verwacht verdere beperkte rentestijgingen vanaf september, vooral in de VS. Bedrijfsobligaties heeft Duchateau intussen gereduceerd tot eerder marginale posities, terwijl de gewichten in high yield bonds en emerging bonds voorlopig behouden blijven, zij het met beperkte looptijden tot maximum 5 jaar.