Het zou overigens nog maar een plan zijn dat op tafel ligt en dat nog niet definitief werd uitgewerkt. Het idee zou besproken geweest op de Brussel-meeting van de Europese financieministers.

Volgens het plan zou het Europees Stabiliteitsfonds obligaties van lidstaten in problemen kunnen inkopen of de landen zelf van goedkope middelen te voorzien om schuld in te kopen.

Op die manier zouden Griekenland en Ierland, en in een verdere toekomst mogelijk ook Portugal en andere landen, hun financieringsbehoeften kunnen terugdringen. Met name Duitsland zou een dergelijk plan nu ook genegen zijn.

Het zou overigens nog maar een plan zijn dat op tafel ligt en dat nog niet definitief werd uitgewerkt. Het idee zou besproken geweest op de Brussel-meeting van de Europese financieministers. Volgens het plan zou het Europees Stabiliteitsfonds obligaties van lidstaten in problemen kunnen inkopen of de landen zelf van goedkope middelen te voorzien om schuld in te kopen. Op die manier zouden Griekenland en Ierland, en in een verdere toekomst mogelijk ook Portugal en andere landen, hun financieringsbehoeften kunnen terugdringen. Met name Duitsland zou een dergelijk plan nu ook genegen zijn.