Naarmate de tijd verstrijkt, worden de bronnen van die geruchten steeds geloofwaardiger. Eerst was er het rapport van de Boston Consulting Group, vervolgens speelde het Internationaal Monetair Fonds met het idee om 10% van het spaargeld te confisceren en in een volgende fase werd dit idee ook door de Bundesbank opgevist.

Nu is Reuters met een bericht gekomen dat iedereen met spaarcenten onheilspellend in de oren moet klinken. Overweegt Europa een operatie Gutt op grote schaal? Er zouden volgens Reuters inderdaad plannen bestaan om alle spaargeld aan te slaan en vervolgens stapsgewijs deels weer terug te geven aan de spaarders. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Naarmate de tijd verstrijkt, worden de bronnen van die geruchten steeds geloofwaardiger. Eerst was er het rapport van de Boston Consulting Group, vervolgens speelde het Internationaal Monetair Fonds met het idee om 10% van het spaargeld te confisceren en in een volgende fase werd dit idee ook door de Bundesbank opgevist. Nu is Reuters met een bericht gekomen dat iedereen met spaarcenten onheilspellend in de oren moet klinken. Overweegt Europa een operatie Gutt op grote schaal? Er zouden volgens Reuters inderdaad plannen bestaan om alle spaargeld aan te slaan en vervolgens stapsgewijs deels weer terug te geven aan de spaarders. Wordt ongetwijfeld vervolgd.