Maar al te vaak wordt volgens O'Neill vergeten dat de euro in de afgelopen jaren zeer duur gewaardeerd stond. De correctie kwam dus niet onverwacht, maar het tempo waarin doet wel wenkbrauwen fronsen.

Volgens Jim O'Neill zullen de Europese beleidsmakers er voor moeten zorgen dat de koers van de euro in de onmiddellijke toekomst stabiliseert. Dit jaar is de koers van de euro al met 15% gedaald tegenover de dollar.

Gisterenmorgen bereikte de euro een nieuwe dieptepunt voor de afgelopen vier jaar op het niveau van 1,2144 dollar, om vervolgens weer te herstellen.

Voor Jim O'Neill is de Europese schuldencrisis een eerste serieuze test voor de euro. Hij merkte wel op dat het Europees reddingsplan indrukwekkend was, wat de buitenwereld daar ook van mag denken.

Maar al te vaak wordt volgens O'Neill vergeten dat de euro in de afgelopen jaren zeer duur gewaardeerd stond. De correctie kwam dus niet onverwacht, maar het tempo waarin doet wel wenkbrauwen fronsen. Volgens Jim O'Neill zullen de Europese beleidsmakers er voor moeten zorgen dat de koers van de euro in de onmiddellijke toekomst stabiliseert. Dit jaar is de koers van de euro al met 15% gedaald tegenover de dollar. Gisterenmorgen bereikte de euro een nieuwe dieptepunt voor de afgelopen vier jaar op het niveau van 1,2144 dollar, om vervolgens weer te herstellen. Voor Jim O'Neill is de Europese schuldencrisis een eerste serieuze test voor de euro. Hij merkte wel op dat het Europees reddingsplan indrukwekkend was, wat de buitenwereld daar ook van mag denken.