De regering slaagde er echter niet in om een einde te maken aan een eeuwenlange traditie, want de verhouding tussen de Indiërs en goud is inderdaad iets speciaals. De 1,20 miljoen inwoners van het land zijn zo gek op goud dat ze op grote schaal zijn beginnen te smokkelen.

Overspoeld door gesmokkeld goud moet India terugkrabbelen. De nieuwe regering zal waarschijnlijk de draconische maatregel (want zo werd deze door de Indiërs ervaren) terugschroeven. Wat dit voor gevolg zal hebben voor de goudprijs, zal in de toekomst moeten blijken.

De regering slaagde er echter niet in om een einde te maken aan een eeuwenlange traditie, want de verhouding tussen de Indiërs en goud is inderdaad iets speciaals. De 1,20 miljoen inwoners van het land zijn zo gek op goud dat ze op grote schaal zijn beginnen te smokkelen. Overspoeld door gesmokkeld goud moet India terugkrabbelen. De nieuwe regering zal waarschijnlijk de draconische maatregel (want zo werd deze door de Indiërs ervaren) terugschroeven. Wat dit voor gevolg zal hebben voor de goudprijs, zal in de toekomst moeten blijken.