De export steeg met 25,10% ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Over het derde kwartaal kwam het overschot uit op 65,60 miljard dollar en dat was het hoogste peil sinds de 114 miljard dollar uit het laatste kwartaal van 2008.

De cijfers over het overschot op de handelsbalans gaan de druk op China om de yuan te laten appreciëren alleen nog maar doen toenemen. U.S. Treasury Secretary Timothy F. Geithner stelde gisteren nog dat de Chinese monetaire politiek wereldwijd het financieel systeem verstoort.

Brian Jackson, emerging-markets strategist bij Royal Bank of Canada in Hong Kong, verwacht dat er meer interventies op de valutamarkten gaan volgen. Hij gelooft dat China voldoende ruimte heeft om de koers van de yuan te laten appreciëren.

De export steeg met 25,10% ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Over het derde kwartaal kwam het overschot uit op 65,60 miljard dollar en dat was het hoogste peil sinds de 114 miljard dollar uit het laatste kwartaal van 2008. De cijfers over het overschot op de handelsbalans gaan de druk op China om de yuan te laten appreciëren alleen nog maar doen toenemen. U.S. Treasury Secretary Timothy F. Geithner stelde gisteren nog dat de Chinese monetaire politiek wereldwijd het financieel systeem verstoort. Brian Jackson, emerging-markets strategist bij Royal Bank of Canada in Hong Kong, verwacht dat er meer interventies op de valutamarkten gaan volgen. Hij gelooft dat China voldoende ruimte heeft om de koers van de yuan te laten appreciëren.