Daardoor zal de druk op de Chinese regering toenemen om de koers van de yuan te laten stijgen. De Verenigde Staten hebben nogmaals beklemtoond dat de yuan fundamenteel ondergewaardeerd blijft.

In juni bedroeg het overschot op de Chinese handelsbalans 20,02 miljard dollar, of een stijging met 140%. De consensusverwachting lag op een overschot van slechts 15,60 miljard dollar.

De export steeg vorige maand met 43,90% en daar stond een stijging van de import met slechts 34,10% tegenover. De Verenigde Staten hebben al laten weten de evolutie van de koers van de yuan nauwgezet in de gaten te zullen houden.

Wang Qing, econoom bij Morgan Stanley, verwacht dat de koers van de yuan onherroepelijk zal moeten stijgen. Hij rekent voor dit jaar op een stijging met 4% en voor volgend jaar op één met 6%.

Daardoor zal de druk op de Chinese regering toenemen om de koers van de yuan te laten stijgen. De Verenigde Staten hebben nogmaals beklemtoond dat de yuan fundamenteel ondergewaardeerd blijft. In juni bedroeg het overschot op de Chinese handelsbalans 20,02 miljard dollar, of een stijging met 140%. De consensusverwachting lag op een overschot van slechts 15,60 miljard dollar. De export steeg vorige maand met 43,90% en daar stond een stijging van de import met slechts 34,10% tegenover. De Verenigde Staten hebben al laten weten de evolutie van de koers van de yuan nauwgezet in de gaten te zullen houden. Wang Qing, econoom bij Morgan Stanley, verwacht dat de koers van de yuan onherroepelijk zal moeten stijgen. Hij rekent voor dit jaar op een stijging met 4% en voor volgend jaar op één met 6%.