Er wordt gerekend op een surplus van 4,90 miljard dollar in febuari, tegenover 6,50 miljard dollar de maand voordien. In de twee eerste maanden van het jaar moet er steeds rekening worden gehouden met het effect van Chinees nieuwjaar.

Het kleiner worden van het surplus op de handelsbalans kan de druk op het land om de koers van de yuan te laten appreciëren doen afnemen. Die druk wordt vooral door de Verenigde Staten uitgeoefend.

Minister van handel Chen Deming vindt die druk totaal misplaatst. Hij sluit niet uit dat China in 2011 voor het eerst in 10 jaar gedurende een paar maanden een deficiet op de handelsbalans zal laten optekenen.

Er wordt gerekend op een surplus van 4,90 miljard dollar in febuari, tegenover 6,50 miljard dollar de maand voordien. In de twee eerste maanden van het jaar moet er steeds rekening worden gehouden met het effect van Chinees nieuwjaar. Het kleiner worden van het surplus op de handelsbalans kan de druk op het land om de koers van de yuan te laten appreciëren doen afnemen. Die druk wordt vooral door de Verenigde Staten uitgeoefend. Minister van handel Chen Deming vindt die druk totaal misplaatst. Hij sluit niet uit dat China in 2011 voor het eerst in 10 jaar gedurende een paar maanden een deficiet op de handelsbalans zal laten optekenen.