Het overschot op de handelsbalans bedroeg vorige maand 27,10 miljard dollar. Op jaarbasis steeg de export met 22,90%, terwijl de export anderzijds 25,30% boven het niveau van dezelfde maand een jaar eerder uitkwam.

Als gevolg van het surplus vloeit meer cash naar de Chinese economie, waardoor de regering in Beijing zich genoodzaakt zag om beperkende maatregelen op te leggen. De influx van nog meer geld dreigt namelijk inflatie en zeepbellen te veroorzaken.

Mark Williams, econoom bij Capital Economics Ltd. in Londen, is van mening dat het opnieuw uitbalanceren van de Chinese economie nog veel tijd gaat vergen. In feite is dit proces volgens Williams nog maar pas gestart.

Het overschot op de handelsbalans bedroeg vorige maand 27,10 miljard dollar. Op jaarbasis steeg de export met 22,90%, terwijl de export anderzijds 25,30% boven het niveau van dezelfde maand een jaar eerder uitkwam. Als gevolg van het surplus vloeit meer cash naar de Chinese economie, waardoor de regering in Beijing zich genoodzaakt zag om beperkende maatregelen op te leggen. De influx van nog meer geld dreigt namelijk inflatie en zeepbellen te veroorzaken. Mark Williams, econoom bij Capital Economics Ltd. in Londen, is van mening dat het opnieuw uitbalanceren van de Chinese economie nog veel tijd gaat vergen. In feite is dit proces volgens Williams nog maar pas gestart.