Motoi Kamitani, bij Sumitomo Corporation manager light metal trading, stelt vast dat de verhoging van de Chinese aluminiumproductie groter is dan algemeen was verwacht.

Kamitani is van mening dat de wereldwijde aluminiumproductie dit jaar de vraag kan overtreffen, precies vanwege de uitbreiding van de Chinese productie. De aluminiumprijs is dit jaar op de London Metal Exchange met ongeveer 8% gedaald.

Daardoor zal het aanbod de vraag met 314.000 ton overtreffen, zo berichtte het World Bureau of Metal Statistics. De aluminiumprijs steeg in 2009 met 45%, de eerste stijging in drie jaar.

Sumitomo verwacht in 2010 een overschot van 2,50 miljoen ton, of 32% meer dan in zijn vorige prognose. In 2009 bedroeg het overschot nog maar 1,80 miljoen ton. Volgend jaar kan het overschot nog altijd 2,30 miljoen ton bedragen.

In China kan de aluminiumproductie dit jaar met 29% stijgen in vergelijking met vorig jaar. China kan dit jaar in totaal 17,40 miljoen ton aluminium produceren. Er is nog ruimte voor een verdere stijging, Sumitomo ziet een capaciteit van 20 tot 22 miljoen ton mogelijk.

Motoi Kamitani, bij Sumitomo Corporation manager light metal trading, stelt vast dat de verhoging van de Chinese aluminiumproductie groter is dan algemeen was verwacht. Kamitani is van mening dat de wereldwijde aluminiumproductie dit jaar de vraag kan overtreffen, precies vanwege de uitbreiding van de Chinese productie. De aluminiumprijs is dit jaar op de London Metal Exchange met ongeveer 8% gedaald. Daardoor zal het aanbod de vraag met 314.000 ton overtreffen, zo berichtte het World Bureau of Metal Statistics. De aluminiumprijs steeg in 2009 met 45%, de eerste stijging in drie jaar. Sumitomo verwacht in 2010 een overschot van 2,50 miljoen ton, of 32% meer dan in zijn vorige prognose. In 2009 bedroeg het overschot nog maar 1,80 miljoen ton. Volgend jaar kan het overschot nog altijd 2,30 miljoen ton bedragen. In China kan de aluminiumproductie dit jaar met 29% stijgen in vergelijking met vorig jaar. China kan dit jaar in totaal 17,40 miljoen ton aluminium produceren. Er is nog ruimte voor een verdere stijging, Sumitomo ziet een capaciteit van 20 tot 22 miljoen ton mogelijk.