De inkoopmanagersindices in Europa vielen licht tegen en hetzelfde was het geval met de Duitse Ifo-index, de beste maatstaf voor het ondernemersvertrouwen. Toch waren die indicatoren helemaal niet zo slecht want, ondanks een lichte daling, bevinden ze zich nog steeds op comfortabel hoge niveaus.

Alleen in Frankrijk was er een onrustbarende daling van het sentiment onder inkoopmanagers tot ruim onder de 50 en de Franse economie lijkt toch wel de economische 'brekebeen' van Europa te zijn (met vorige donderdag opnieuw de bevestiging van stagnatie in het eerste kwartaal).

De inkoopmanagersindices in Europa vielen licht tegen en hetzelfde was het geval met de Duitse Ifo-index, de beste maatstaf voor het ondernemersvertrouwen. Toch waren die indicatoren helemaal niet zo slecht want, ondanks een lichte daling, bevinden ze zich nog steeds op comfortabel hoge niveaus. Alleen in Frankrijk was er een onrustbarende daling van het sentiment onder inkoopmanagers tot ruim onder de 50 en de Franse economie lijkt toch wel de economische 'brekebeen' van Europa te zijn (met vorige donderdag opnieuw de bevestiging van stagnatie in het eerste kwartaal).