De aankoopprijs zal een contante betaling omvatten van 2,3 miljard USD bij het afronden van de overeenkomst en een recht op deelname in het rendement van Blackstone op zijn initiële investering, begrensd op 400 miljoen USD.

Overeenkomstig de voorwaarden van de overeenkomst, zal Blackstone Anheuser-Busch InBev's volle dochteronderneming Busch Entertainment Corporation (BEC) verwerven, de op een na grootste pretparkuitbater in de Verenigde Staten met

jaarlijks circa 25 miljoen bezoekers.

BEC baat 10 pretparken uit doorheen de Verenigde Staten, waaronder drie SeaWorld-parken in Orlando - Florida, San Antonio- Texas en San Diego - Californië, twee Busch Gardens-parken in Tampa - Florida en Williamsburg - Virginia, evenals andere familieattracties in Orlando - Florida, Tampa - Florida, Williamsburg - Virginia en Langhorne - Pennsylvania.

Op het eerste gezicht is de overnameprijs van Busch Entertainment Corporation (BEC) aan de lage kant. Gerard Rijk had eerder een prijs in een vork van 3 tot 4 miljard dollar in gedachten. Daarmee zou de doelstelling van het desinvesteringsproces zijn bereikt.

De aankoopprijs zal een contante betaling omvatten van 2,3 miljard USD bij het afronden van de overeenkomst en een recht op deelname in het rendement van Blackstone op zijn initiële investering, begrensd op 400 miljoen USD. Overeenkomstig de voorwaarden van de overeenkomst, zal Blackstone Anheuser-Busch InBev's volle dochteronderneming Busch Entertainment Corporation (BEC) verwerven, de op een na grootste pretparkuitbater in de Verenigde Staten met jaarlijks circa 25 miljoen bezoekers. BEC baat 10 pretparken uit doorheen de Verenigde Staten, waaronder drie SeaWorld-parken in Orlando - Florida, San Antonio- Texas en San Diego - Californië, twee Busch Gardens-parken in Tampa - Florida en Williamsburg - Virginia, evenals andere familieattracties in Orlando - Florida, Tampa - Florida, Williamsburg - Virginia en Langhorne - Pennsylvania. Op het eerste gezicht is de overnameprijs van Busch Entertainment Corporation (BEC) aan de lage kant. Gerard Rijk had eerder een prijs in een vork van 3 tot 4 miljard dollar in gedachten. Daarmee zou de doelstelling van het desinvesteringsproces zijn bereikt.