Het management van Mobistar neemt deze beslissing na de slechte resultaten over het eerste halfjaar van 2013. In die

periode daalde de omzet met 5,7% tot 757 miljoen euro.

De EBIT DA of operationele winst daalde met 68,8 miljoen euro (-

27,6%). Tenslotte kwam de nettowinst 38,3% lager uit op 57,3 miljoen euro.

Door de daling van de rendabiliteit zag de groep zich genoodzaakt om het dividend over 2013 te schrappen om meer financiële middelen vrij te houden om te investeren in zijn netwerk en klantenservice.

In de presentatie van de resultaten was er één slide die Geert Van Herck in het oog sprong: deze van de gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU op "Average Revenue Per User").

In het eerste kwartaal van 2012 verdiende Mobistar 29,3 euro aan zijn klanten, in het tweede kwartaal van 2013 nog 27,4 euro. De harde strijd om de Belgische telecomklanten laat zijn sporen na in de resultaten van de groep.

Vraag is natuurlijk wat beleggers nu moeten doen ? Het aandeel zit al jaren in een dalende trend en veel slecht nieuws

zit nu reeds in de koersen.

Het rendabiliteitsherstel zal een lang proces zijn. Komt een mogelijke overnemer nu op de proppen en biedt een eventuele overnamepremie nog wat soelaas voor de Mobistarbelegger. Het advies van Van Herck luidt afbouwen.

Het management van Mobistar neemt deze beslissing na de slechte resultaten over het eerste halfjaar van 2013. In die periode daalde de omzet met 5,7% tot 757 miljoen euro. De EBIT DA of operationele winst daalde met 68,8 miljoen euro (- 27,6%). Tenslotte kwam de nettowinst 38,3% lager uit op 57,3 miljoen euro. Door de daling van de rendabiliteit zag de groep zich genoodzaakt om het dividend over 2013 te schrappen om meer financiële middelen vrij te houden om te investeren in zijn netwerk en klantenservice. In de presentatie van de resultaten was er één slide die Geert Van Herck in het oog sprong: deze van de gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU op "Average Revenue Per User"). In het eerste kwartaal van 2012 verdiende Mobistar 29,3 euro aan zijn klanten, in het tweede kwartaal van 2013 nog 27,4 euro. De harde strijd om de Belgische telecomklanten laat zijn sporen na in de resultaten van de groep. Vraag is natuurlijk wat beleggers nu moeten doen ? Het aandeel zit al jaren in een dalende trend en veel slecht nieuws zit nu reeds in de koersen. Het rendabiliteitsherstel zal een lang proces zijn. Komt een mogelijke overnemer nu op de proppen en biedt een eventuele overnamepremie nog wat soelaas voor de Mobistarbelegger. Het advies van Van Herck luidt afbouwen.