Daarnaast lag ook Belgacom zwak op koers, wat te maken heeft met het wegebben van de overnamespeculatie in de telecomsector. Bekaert verloor zowat anderhalf procent. De distributiesector maakte anderzijds een goede beurt, met stevige winsten voor zowel Colruyt als Delhaize.

In Parijs steeg de koers van Alcatel-Lucent met ruim 5% tot 1,48 euro, een niveau dat sinds 25 april 2012 niet meer was bereikt. Het bedrijf wil activa verkopen en bovendien nog eens voor 1 miljard euro aan kosten besparen. Huawei Technologies zou interesse hebben in een overname van Nokia, wat verklaart waarom de koers van dit aandeel met 4,40% steeg.

Daarnaast lag ook Belgacom zwak op koers, wat te maken heeft met het wegebben van de overnamespeculatie in de telecomsector. Bekaert verloor zowat anderhalf procent. De distributiesector maakte anderzijds een goede beurt, met stevige winsten voor zowel Colruyt als Delhaize. In Parijs steeg de koers van Alcatel-Lucent met ruim 5% tot 1,48 euro, een niveau dat sinds 25 april 2012 niet meer was bereikt. Het bedrijf wil activa verkopen en bovendien nog eens voor 1 miljard euro aan kosten besparen. Huawei Technologies zou interesse hebben in een overname van Nokia, wat verklaart waarom de koers van dit aandeel met 4,40% steeg.