Het management houdt serieus rekening met een mogelijke verkoop. Dit betekent dat vijf jaar na de overname van Lutosa door Pinguin de verkoop van de divisie opnieuw op tafel ligt. De resultaten van de divisie beantwoordden immers niet volledig aan de verwachtingen.

Tussen 2007 en 2008 werd de groep uit Westrozebeke drie keer zo groot met de overname van Lutosa, Padley Vegetables en Salvesen Foods. De winst per aandeel bleef echter op en neer springen, en het resultaat van 2007 (nettowinst van 1,09 euro per aandeel) werd sindsdien niet meer gehaald. De koers van het aandeel is sindsdien gehalveerd.

Vorig jaar nam PinguinLutosa ook d'Aucy Frozen Foods (de diepvriesgroentedivisie van het Franse CECAB) en Scana Nolika (diepvriesgroente, conserven en bereide maaltijden) over. Deze overnames verdubbelden opnieuw de groentedivisie.

Via de verkoop van de aardappeldivisie zou de groep zijn schuldgraad naar beneden kunnen halen. De netto financiële schuld klokte eind maart immers af op 200 miljoen euro of meer dan vijf keer de recurrente bedrijfskasstroom (ebitda).

Het management houdt serieus rekening met een mogelijke verkoop. Dit betekent dat vijf jaar na de overname van Lutosa door Pinguin de verkoop van de divisie opnieuw op tafel ligt. De resultaten van de divisie beantwoordden immers niet volledig aan de verwachtingen.Tussen 2007 en 2008 werd de groep uit Westrozebeke drie keer zo groot met de overname van Lutosa, Padley Vegetables en Salvesen Foods. De winst per aandeel bleef echter op en neer springen, en het resultaat van 2007 (nettowinst van 1,09 euro per aandeel) werd sindsdien niet meer gehaald. De koers van het aandeel is sindsdien gehalveerd.Vorig jaar nam PinguinLutosa ook d'Aucy Frozen Foods (de diepvriesgroentedivisie van het Franse CECAB) en Scana Nolika (diepvriesgroente, conserven en bereide maaltijden) over. Deze overnames verdubbelden opnieuw de groentedivisie.Via de verkoop van de aardappeldivisie zou de groep zijn schuldgraad naar beneden kunnen halen. De netto financiële schuld klokte eind maart immers af op 200 miljoen euro of meer dan vijf keer de recurrente bedrijfskasstroom (ebitda).