Gebaseerd op multiples van branchegenoten in de sectoren levensmiddelen en persoonlijke verzorging, komt de schatting van de fair value van Unilever uit op €33-34 per aandeel.

Dit betekent dat een splitsing een uitkomst zal geven die dichtbij de slotkoers van vorige week donderdag op €32,09.

Om een bod te rechtvaardigen dat 50 procent hoger ligt dan de slotkoers van gisteren, zullen de verschillende Unilever-activiteiten voor meerprijzen aan potentiële kopers moeten worden verkocht.

Nestlé en P&G worden genoemd in het artikel als mogelijk geïnteresseerde partijen. Deze premie kan alleen gerechtvaardigd worden als de kopers onrealistisch grote synergievoordelen kunnen behalen.

ABN Amro concludeert dat het volgens ons zeer onwaarschijnlijk is dat Unilever, als Europese blue chip, een overnameprooi is, zoals The Daily Mail suggereert.

Gebaseerd op multiples van branchegenoten in de sectoren levensmiddelen en persoonlijke verzorging, komt de schatting van de fair value van Unilever uit op €33-34 per aandeel. Dit betekent dat een splitsing een uitkomst zal geven die dichtbij de slotkoers van vorige week donderdag op €32,09. Om een bod te rechtvaardigen dat 50 procent hoger ligt dan de slotkoers van gisteren, zullen de verschillende Unilever-activiteiten voor meerprijzen aan potentiële kopers moeten worden verkocht. Nestlé en P&G worden genoemd in het artikel als mogelijk geïnteresseerde partijen. Deze premie kan alleen gerechtvaardigd worden als de kopers onrealistisch grote synergievoordelen kunnen behalen. ABN Amro concludeert dat het volgens ons zeer onwaarschijnlijk is dat Unilever, als Europese blue chip, een overnameprooi is, zoals The Daily Mail suggereert.