De creatie van de nieuwe groep zal de gezamenlijke ambitie versnellen om een grote mondiale chemiegroep uit te bouwen met een resoluut engagement voor duurzame ontwikkeling.

Met zijn geografische voetafdruk, de kwaliteit en het evenwicht van zijn portefeuille, zijn industriële uitmuntendheid en zijn stevige financiële basis, zal de nieuwe groep op optimale wijze opportuniteiten voor verdere ontwikkeling kunnen benutten, met name in de markten met een sterke groei.

De nieuwe groep kan voortbouwen op de posities in uitmuntendheid: 90% van de gecombineerde omzet van 12 miljard EUR wordt gerealiseerd in activiteiten waar de groep tot de wereldtop-3 behoort.

Solvay is een leider in hoogperformante speciale polymeren, in natriumcarbonaat en in waterstofperoxide. Rhodia brengt zijn leiderschap in speciale materialen (silicas, zeldzame aarden), producten voor de consumptiemarkten (tensioactieve stoffen, natuurlijke polymeren, acetaatkabels) en technische polymeren gemaakt uit polyamide 6.6.

De geografische expansie zal worden gevoed door een belangrijke aanwezigheid in de opkomende markten, die nu al 40% van de omzet van de nieuwe groep uitmaken.

De complementariteit van de industriële activiteiten van Rhodia en Solvay zal naar verwachting het nieuwe geheel over een evenwichtige aanwezigheid in zijn verschillende marktsegmenten doen beschikken: chemische specialiteiten voor consumptieproducten, bouw, auto, energie, water en milieu, elektronica...

De creatie van de nieuwe groep zal de gezamenlijke ambitie versnellen om een grote mondiale chemiegroep uit te bouwen met een resoluut engagement voor duurzame ontwikkeling. Met zijn geografische voetafdruk, de kwaliteit en het evenwicht van zijn portefeuille, zijn industriële uitmuntendheid en zijn stevige financiële basis, zal de nieuwe groep op optimale wijze opportuniteiten voor verdere ontwikkeling kunnen benutten, met name in de markten met een sterke groei. De nieuwe groep kan voortbouwen op de posities in uitmuntendheid: 90% van de gecombineerde omzet van 12 miljard EUR wordt gerealiseerd in activiteiten waar de groep tot de wereldtop-3 behoort. Solvay is een leider in hoogperformante speciale polymeren, in natriumcarbonaat en in waterstofperoxide. Rhodia brengt zijn leiderschap in speciale materialen (silicas, zeldzame aarden), producten voor de consumptiemarkten (tensioactieve stoffen, natuurlijke polymeren, acetaatkabels) en technische polymeren gemaakt uit polyamide 6.6. De geografische expansie zal worden gevoed door een belangrijke aanwezigheid in de opkomende markten, die nu al 40% van de omzet van de nieuwe groep uitmaken. De complementariteit van de industriële activiteiten van Rhodia en Solvay zal naar verwachting het nieuwe geheel over een evenwichtige aanwezigheid in zijn verschillende marktsegmenten doen beschikken: chemische specialiteiten voor consumptieproducten, bouw, auto, energie, water en milieu, elektronica...