Cisco legt USD 107 miljoen op tafel voor het JouleX dat zich specialiseert in software om energie te besparen bij netwerkapparatuur voor datacenters zoals servers, switches en opslagmedia en voor computers, printers en telefoons.

De overnameprijs is te klein om iets te veranderen aan onze raming van de intrinsieke waarde (USD 26) van het aandeel Cisco, of aan de concurrentiepositie van het bedrijf.

Het Amerikaanse bedrijf laat zien dat het kapitaal doelgericht kan aanwenden voor zijn strategie die is gericht op inkomsten uit softwarelicenties en verhoogde relevantie bij uitbaters van datacenters en it-dienstverleners.

Met de vijfde opeenvolgende aankoop van een bedrijf buiten de Verenigde Staten wendt Cisco in het buitenland gegenereerd kapitaal handig aan, omdat het zo geen belasting over dit geld hoeft te betalen in de Verenigde Staten. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Cisco legt USD 107 miljoen op tafel voor het JouleX dat zich specialiseert in software om energie te besparen bij netwerkapparatuur voor datacenters zoals servers, switches en opslagmedia en voor computers, printers en telefoons. De overnameprijs is te klein om iets te veranderen aan onze raming van de intrinsieke waarde (USD 26) van het aandeel Cisco, of aan de concurrentiepositie van het bedrijf. Het Amerikaanse bedrijf laat zien dat het kapitaal doelgericht kan aanwenden voor zijn strategie die is gericht op inkomsten uit softwarelicenties en verhoogde relevantie bij uitbaters van datacenters en it-dienstverleners. Met de vijfde opeenvolgende aankoop van een bedrijf buiten de Verenigde Staten wendt Cisco in het buitenland gegenereerd kapitaal handig aan, omdat het zo geen belasting over dit geld hoeft te betalen in de Verenigde Staten. ABN Amro heeft een neutraal advies.