Hoewel beide bedrijven de eventuele overname niet willen bevestigen, denken de analisten van de bank dat de overname strategisch gezien heel logisch zou zijn.

De overname zou zowel logisch zijn wat betreft kostenreductie als voor de onderhandelingspositie met klanten. Desondanks verwacht ABN Amro niet dat de eventuele overname een significante invloed zal hebben op de beoordeling voor Pfizer. Wat betreft kostenreductie is de infrastructuur van Astra relatief opgeblazen naast die van Pfizer.

ABN Amro schat dat Pfizer gemakkelijk 500 basispunten kan besparen vanuit Astra's operationele kosten. Verder kan Pfizer mogelijk gebruikmaken van de belastingstructuur van Astra, die 700 basispunten lager is dan die van Pfizer.

De onderhandelingspositie die Pfizer heeft met klanten zal waarschijnlijk sterker zijn als Pfizer verder bouwt op Astra's productportfolio.

Doordat overheden en PBM's (Pharmacy Benefit Management), zoals Express Scripts, steeds agressiever zijn geworden, geloven de analisten van de bank dat een groter productportfolio een onderhandelingsvoordeel moet bieden aan Pfizer. Ook kan Pfizer dan kortingen bieden op grote bestellingen en zichzelf zo een voorkeursstatus geven bij klanten.

De interne groei wordt nu veroorzaakt door verbeteringen in de portefeuille, waar de mall-divisie (goed voor 80 procent van de totale groep) is geconsolideerde bezettingsgraad heeft gehaald van 95,6 procent.

Dat is 100 basispunten meer en is goed voor een 19,5 procent stijging van de huurprijzen op nieuwe en vernieuwde huurcontracten over de afgelopen 12 maanden.

Hoewel beide bedrijven de eventuele overname niet willen bevestigen, denken de analisten van de bank dat de overname strategisch gezien heel logisch zou zijn. De overname zou zowel logisch zijn wat betreft kostenreductie als voor de onderhandelingspositie met klanten. Desondanks verwacht ABN Amro niet dat de eventuele overname een significante invloed zal hebben op de beoordeling voor Pfizer. Wat betreft kostenreductie is de infrastructuur van Astra relatief opgeblazen naast die van Pfizer. ABN Amro schat dat Pfizer gemakkelijk 500 basispunten kan besparen vanuit Astra's operationele kosten. Verder kan Pfizer mogelijk gebruikmaken van de belastingstructuur van Astra, die 700 basispunten lager is dan die van Pfizer. De onderhandelingspositie die Pfizer heeft met klanten zal waarschijnlijk sterker zijn als Pfizer verder bouwt op Astra's productportfolio. Doordat overheden en PBM's (Pharmacy Benefit Management), zoals Express Scripts, steeds agressiever zijn geworden, geloven de analisten van de bank dat een groter productportfolio een onderhandelingsvoordeel moet bieden aan Pfizer. Ook kan Pfizer dan kortingen bieden op grote bestellingen en zichzelf zo een voorkeursstatus geven bij klanten. De interne groei wordt nu veroorzaakt door verbeteringen in de portefeuille, waar de mall-divisie (goed voor 80 procent van de totale groep) is geconsolideerde bezettingsgraad heeft gehaald van 95,6 procent. Dat is 100 basispunten meer en is goed voor een 19,5 procent stijging van de huurprijzen op nieuwe en vernieuwde huurcontracten over de afgelopen 12 maanden.