De maritiem dienstverlener bracht op 26 november een bod uit van EUR 17,20 per aandeel Dockwise. Vorige week maandag werd dat verhoogd naar EUR 18 en afgelopen vrijdag nog eens naar EUR 18,50, waarmee Dockwise wordt gewaardeerd op EUR 733 miljoen.

Boskalis bezit zelf 33% van de aandelen Dockwise. De overige 50,5% bestaat uit onherroepelijke toezeggingen van andere aandeelhouders. Op 21 december deed Dockwise een kort persbericht uitgaan waarin het verbeterde bod van Boskalis werd bevestigd.

Daarin staat dat beide bedrijven in gesprek blijven met het doel om overeenstemming te bereiken over een fusiedocument dat de goedkeuring van de aandeelhouders en andere belanghebbenden kan wegdragen. Dockwise heeft ongeveer twee weken geleden de boeken geopend voor Boskalis.

Belangrijke stap gezet

Het eindbod wordt uitgebracht zodra Boskalis duidelijkheid heeft gekregen van de banken over de financiering. Het bod en de herfinanciering van bestaande kredietfaciliteiten worden gefinancierd met een mix van contanten, nieuwe kredieten en een aandelenemissie.

Op 10 januari zullen de aandeelhouders zich uitspreken over een aandelenemissie van maximaal 10% van het huidige aandelenkapitaal.

Boskalis maakte ook bekend twee offshore energie gerelateerde contracten in Scandinavië te hebben verworven met een gezamenlijke contractwaarde van circa EUR 100 miljoen.

Met het hogere bod heeft Boskalis een belangrijke stap gezet om volledige controle te verwerven over Dockwise. Het bedrijf beschikt tegen een meerprijs van EUR 19 miljoen nu over 83,5% van de aandelen Dockwise.

De analisten van ABN Amro denken dat in het eerste kwartaal van dit jaar de overname een feit zal zijn. Ook na aandelenemissie is de balans relatief sterk en dat maakt nieuwe overnames in de nabije toekomst mogelijk. Zij handhaven hun opinie kopen voor Boskalis.

De maritiem dienstverlener bracht op 26 november een bod uit van EUR 17,20 per aandeel Dockwise. Vorige week maandag werd dat verhoogd naar EUR 18 en afgelopen vrijdag nog eens naar EUR 18,50, waarmee Dockwise wordt gewaardeerd op EUR 733 miljoen. Boskalis bezit zelf 33% van de aandelen Dockwise. De overige 50,5% bestaat uit onherroepelijke toezeggingen van andere aandeelhouders. Op 21 december deed Dockwise een kort persbericht uitgaan waarin het verbeterde bod van Boskalis werd bevestigd. Daarin staat dat beide bedrijven in gesprek blijven met het doel om overeenstemming te bereiken over een fusiedocument dat de goedkeuring van de aandeelhouders en andere belanghebbenden kan wegdragen. Dockwise heeft ongeveer twee weken geleden de boeken geopend voor Boskalis.Belangrijke stap gezet Het eindbod wordt uitgebracht zodra Boskalis duidelijkheid heeft gekregen van de banken over de financiering. Het bod en de herfinanciering van bestaande kredietfaciliteiten worden gefinancierd met een mix van contanten, nieuwe kredieten en een aandelenemissie. Op 10 januari zullen de aandeelhouders zich uitspreken over een aandelenemissie van maximaal 10% van het huidige aandelenkapitaal. Boskalis maakte ook bekend twee offshore energie gerelateerde contracten in Scandinavië te hebben verworven met een gezamenlijke contractwaarde van circa EUR 100 miljoen. Met het hogere bod heeft Boskalis een belangrijke stap gezet om volledige controle te verwerven over Dockwise. Het bedrijf beschikt tegen een meerprijs van EUR 19 miljoen nu over 83,5% van de aandelen Dockwise. De analisten van ABN Amro denken dat in het eerste kwartaal van dit jaar de overname een feit zal zijn. Ook na aandelenemissie is de balans relatief sterk en dat maakt nieuwe overnames in de nabije toekomst mogelijk. Zij handhaven hun opinie kopen voor Boskalis.