Maar Matthew Lynn van de Financial Times waarschuwt voor een gevaar dat uit onverwachte hoek dreigt te komen. De euro heeft in feite alleen bestaansrecht zolang Duitsland er in slaagt om die overeind te houden. Daar wringt nu precies het schoentje.

Lynn waarschuwt dat de Duitse economie in een recessie dreigt weg te zinken, met alle gevolgen van dien. Wanneer de recessie in Duitsland even hard wordt als die in Zuid-Europa, staat de toekomst van de euro opnieuw op losse schroeven. De euro kan een Griekse of Portugese instorting opvangen, maar geen Duitse.

Maar Matthew Lynn van de Financial Times waarschuwt voor een gevaar dat uit onverwachte hoek dreigt te komen. De euro heeft in feite alleen bestaansrecht zolang Duitsland er in slaagt om die overeind te houden. Daar wringt nu precies het schoentje. Lynn waarschuwt dat de Duitse economie in een recessie dreigt weg te zinken, met alle gevolgen van dien. Wanneer de recessie in Duitsland even hard wordt als die in Zuid-Europa, staat de toekomst van de euro opnieuw op losse schroeven. De euro kan een Griekse of Portugese instorting opvangen, maar geen Duitse.