Dat geldt zowel voor de Verenigde Staten als voor het Verenigd Koninkrijk en voor Europa. De hoge schuldengraad kan zwaar op aandelen- en obligatiekoersen blijven wegen. Daardoor zijn de verwachtingen voor die landen voor de komende jaren allesbehalve hooggespannen.

Smith is van mening dat beleggers in de komende jaren tevreden gaan moeten zijn met relatief lage rendementen. Hij is van mening dat vooral het Verenigd Koninkrijk er allesbehalve goed voorstaat.

Neil Robson, global equities manager bij Martin Currie, is dezelfde mening toegedaan. Schulden zullen in de komende jaren het overheersende thema op de financiële markten worden.

Die schulden werden opgebouwd om de kredietcrisis het hoofd te bieden, maar hangen nu als een molensteen om de hals van de meeste landen.

Dominique Strauss-Kahn, managing director van de IMF, heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevaren verbonden aan het opstapelen van de overheidsschulden.

Dat geldt zowel voor de Verenigde Staten als voor het Verenigd Koninkrijk en voor Europa. De hoge schuldengraad kan zwaar op aandelen- en obligatiekoersen blijven wegen. Daardoor zijn de verwachtingen voor die landen voor de komende jaren allesbehalve hooggespannen. Smith is van mening dat beleggers in de komende jaren tevreden gaan moeten zijn met relatief lage rendementen. Hij is van mening dat vooral het Verenigd Koninkrijk er allesbehalve goed voorstaat. Neil Robson, global equities manager bij Martin Currie, is dezelfde mening toegedaan. Schulden zullen in de komende jaren het overheersende thema op de financiële markten worden. Die schulden werden opgebouwd om de kredietcrisis het hoofd te bieden, maar hangen nu als een molensteen om de hals van de meeste landen. Dominique Strauss-Kahn, managing director van de IMF, heeft al herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevaren verbonden aan het opstapelen van de overheidsschulden.