Voor insiders kwam die verwittiging niet onverwacht, want eerder had de Boston Consulting Group al gewaarschuwd dat 20 tot 30% van het uitstaande spaargeld moet aangewend worden om de door de overheid geslagen gaten te dumpen. Het IMF houdt het bij slechts 10%.

De berichtgeving over het aanslaan van ons spaargeld is sindsdien wat verstomd, maar het onderwerp werd onlangs opgevist door de Harvard economen Carmen Reinhart en Kenneth Rogoff. Zij kwamen vertellen wat we eigenlijk al wisten: de overheidsschulden kunnen alleen verdwijnen door aanslaan van ons spaargeld.

Voor insiders kwam die verwittiging niet onverwacht, want eerder had de Boston Consulting Group al gewaarschuwd dat 20 tot 30% van het uitstaande spaargeld moet aangewend worden om de door de overheid geslagen gaten te dumpen. Het IMF houdt het bij slechts 10%. De berichtgeving over het aanslaan van ons spaargeld is sindsdien wat verstomd, maar het onderwerp werd onlangs opgevist door de Harvard economen Carmen Reinhart en Kenneth Rogoff. Zij kwamen vertellen wat we eigenlijk al wisten: de overheidsschulden kunnen alleen verdwijnen door aanslaan van ons spaargeld.