Volgens Bloomberg ging er alleen al op 27 april bijna 1000 miljard dollar wereldwijd aan aandelenwaarde verloren als gevolg van de Griekse crisis, waarmee duidelijk wordt hoe groot de omvang van het probleem van de overheidsschulden wel is.

Dominique Strauss-Kahn, managing director van de IMF, verklaarde na afloop van de goedkeuring van het reddingsplan voor Griekenland dat de wereldeconomie nog steeds met tal van uitdagingen wordt geconfronteerd. Strauss-Kahn verwees in dat verband naar de hoge schulden die Japan en de Verenigde Staten meedragen.

Roubini gaf eerder al aan dat Griekenland nog maar het topje van de ijsberg is en dat andere landen dezelfde gevaren lopen. Bovendien is het maar de vraag of de aangereikte oplossing wel de juiste was.

Harvard University professor Martin Feldstein is van mening dat men Griekenland had moeten laten failliet gaan. Bij Templeton Asset Management is fondsbeheerder Mark Mobius al langer die mening toegedaan. Alleen zo zou het lek gedicht kunnen worden.

Roubini is van mening dat de Verenigde Staten de belastingen zullen moeten gaan verhogen in combinatie met een verlaging van de staatsuitgaven. Europa zou anderzijds fors moeten besparen op de uitgaven.

Hij is van mening dat er binnen de twee tot drie jaar iets ernstigs kan gebeuren in de Verenigde Staten, gezien de afwezigheid van de bereidheid om actie te ondernemen. Alleen de obligatiemarkten kunnen Washington eventueel op andere gedachten brengen.

Volgens Bloomberg ging er alleen al op 27 april bijna 1000 miljard dollar wereldwijd aan aandelenwaarde verloren als gevolg van de Griekse crisis, waarmee duidelijk wordt hoe groot de omvang van het probleem van de overheidsschulden wel is. Dominique Strauss-Kahn, managing director van de IMF, verklaarde na afloop van de goedkeuring van het reddingsplan voor Griekenland dat de wereldeconomie nog steeds met tal van uitdagingen wordt geconfronteerd. Strauss-Kahn verwees in dat verband naar de hoge schulden die Japan en de Verenigde Staten meedragen. Roubini gaf eerder al aan dat Griekenland nog maar het topje van de ijsberg is en dat andere landen dezelfde gevaren lopen. Bovendien is het maar de vraag of de aangereikte oplossing wel de juiste was. Harvard University professor Martin Feldstein is van mening dat men Griekenland had moeten laten failliet gaan. Bij Templeton Asset Management is fondsbeheerder Mark Mobius al langer die mening toegedaan. Alleen zo zou het lek gedicht kunnen worden. Roubini is van mening dat de Verenigde Staten de belastingen zullen moeten gaan verhogen in combinatie met een verlaging van de staatsuitgaven. Europa zou anderzijds fors moeten besparen op de uitgaven. Hij is van mening dat er binnen de twee tot drie jaar iets ernstigs kan gebeuren in de Verenigde Staten, gezien de afwezigheid van de bereidheid om actie te ondernemen. Alleen de obligatiemarkten kunnen Washington eventueel op andere gedachten brengen.