De overheid probeert ons wijs te maken dat de inflatie niet bestaat, maar intussen wordt het leven voor de gewone man of vrouw in de straat steeds duurder. In de Verenigde Staten doet zich hetzelfde fenomeen voor. De Amerikaanse centrale bank minimaliseert het inflatiegevaar, wie dat niet gelooft wordt als onwijs beschouwd.

Maar de Amerikaanse overheid heeft op een sluwe manier de inflatiecijfers gemanipuleerd. In de loop der jaren werden verschillende factoren die de inflatie beïnvloeden uit de index gewipt. Die inflatie-index biedt met andere woorden geen betrouwbaar beeld meer over de evolutie van de inflatie. De FED krijgt zo de handen vrij om haar politiek van monetaire verruiming gewoon verder te zetten.

De overheid probeert ons wijs te maken dat de inflatie niet bestaat, maar intussen wordt het leven voor de gewone man of vrouw in de straat steeds duurder. In de Verenigde Staten doet zich hetzelfde fenomeen voor. De Amerikaanse centrale bank minimaliseert het inflatiegevaar, wie dat niet gelooft wordt als onwijs beschouwd. Maar de Amerikaanse overheid heeft op een sluwe manier de inflatiecijfers gemanipuleerd. In de loop der jaren werden verschillende factoren die de inflatie beïnvloeden uit de index gewipt. Die inflatie-index biedt met andere woorden geen betrouwbaar beeld meer over de evolutie van de inflatie. De FED krijgt zo de handen vrij om haar politiek van monetaire verruiming gewoon verder te zetten.