Maar in een context zoals de gebeurtenissen in Cyprus is het logisch dat grote spaarders en aandeelhouders bij dit soort ongezond bankieren dan helpen om de bank overeind te houden. In geen geval mag de belastingbetaler ervoor opdraaien.

"Wie zijn geld plaatst op zogenaamde 'exotische' banken en daar 4% tot 5% rente voor krijgt, weet dat hij een risico neemt. Dit is wat we in Cyprus zien. Het kan niet zijn dat de overheid dan alles boven de 100.000 euro dekt, want zo neemt de belastingdruk toe".

De spaarders in ons land of correct bankieren extra aanpakken, wijst UNIZO resoluut af.

De ondernemersorganisatie pleit er wel voor om spaarders voordelige, veilige en fiscaal interessante voorwaarden aan te bieden om ze tot investeren aan te zetten.

Het KMO-fonds en de Volkslening, voorstellen van de regering, zijn voor UNIZO hier een voorbeeld van.

Maar in een context zoals de gebeurtenissen in Cyprus is het logisch dat grote spaarders en aandeelhouders bij dit soort ongezond bankieren dan helpen om de bank overeind te houden. In geen geval mag de belastingbetaler ervoor opdraaien. "Wie zijn geld plaatst op zogenaamde 'exotische' banken en daar 4% tot 5% rente voor krijgt, weet dat hij een risico neemt. Dit is wat we in Cyprus zien. Het kan niet zijn dat de overheid dan alles boven de 100.000 euro dekt, want zo neemt de belastingdruk toe". De spaarders in ons land of correct bankieren extra aanpakken, wijst UNIZO resoluut af. De ondernemersorganisatie pleit er wel voor om spaarders voordelige, veilige en fiscaal interessante voorwaarden aan te bieden om ze tot investeren aan te zetten. Het KMO-fonds en de Volkslening, voorstellen van de regering, zijn voor UNIZO hier een voorbeeld van.