De overheden zullen vroeg of laat 20 tot 30% van onze welvaart aanslaan dit om de enorme schuldenberg te delgen die ze in de loop van de jaren hebben opgebouwd. Praktisch gezien is het niet meer mogelijk om deze schulden op een 'normale' manier af te betalen.

In de visie van Faber zal de overheid in vrijwel elk ontwikkeld land beroep gaan doen op het geld van de spaarders om die schulden af te betalen. Dat gebeurde tot dusver door de belastingbetaler, maar langzaam maar zeker is het besef gegroeid dat het op die manier nooit zal lukken om uit het moeras te raken.

De overheden zullen vroeg of laat 20 tot 30% van onze welvaart aanslaan dit om de enorme schuldenberg te delgen die ze in de loop van de jaren hebben opgebouwd. Praktisch gezien is het niet meer mogelijk om deze schulden op een 'normale' manier af te betalen. In de visie van Faber zal de overheid in vrijwel elk ontwikkeld land beroep gaan doen op het geld van de spaarders om die schulden af te betalen. Dat gebeurde tot dusver door de belastingbetaler, maar langzaam maar zeker is het besef gegroeid dat het op die manier nooit zal lukken om uit het moeras te raken.