Een voorbeeld daarvan is natuurlijk de operatie Gutt in eigenland. Enkele decennia later hebben de overheden een veel doeltreffender middel ontdekt om de spaargelden van de bevolking aan te slaan. De monetaire politiek klaart nu de klus, zodat de centrale banken de handen vuil mogen maken.

Die politiek wekt zelfs geen argwaan omdat de werkloosheid hoog en de inflatie laag is. Uiteindelijk zal het effect hetzelfde zijn, ons spaargeld wordt weer eens aangeslagen. Maar niet alleen ons spaargeld loopt gevaar, ook onze pensioenen worden geviseerd.

Een voorbeeld daarvan is natuurlijk de operatie Gutt in eigenland. Enkele decennia later hebben de overheden een veel doeltreffender middel ontdekt om de spaargelden van de bevolking aan te slaan. De monetaire politiek klaart nu de klus, zodat de centrale banken de handen vuil mogen maken. Die politiek wekt zelfs geen argwaan omdat de werkloosheid hoog en de inflatie laag is. Uiteindelijk zal het effect hetzelfde zijn, ons spaargeld wordt weer eens aangeslagen. Maar niet alleen ons spaargeld loopt gevaar, ook onze pensioenen worden geviseerd.