Bass maakt de vergelijking met Zimbabwe, het land dat tegenwoordig geldt als het meest recente voorbeeld van hyperinflatie. De beurs van dat land was de best presterende van het afgelopen decennium, maar uitgedrukt in lokale munt kunnen met een doorsnee aandelenportefeuille bij wijze van spreken nog amper drie eieren worden gekocht.

De belegger moet zich daarom focussen op de nominale prijzen, het groeitempo van de monetaire basis vernietigt echte welvaart. Bass gelooft we voor een periode van kostenverlagende inflatie staan, vroeg of laat zal de snelheid van het geld in omloop gaan toenemen. Kies daarom voor 'productive assets', de lage rente biedt de kans om die goedkoop te financieren.

Bass maakt de vergelijking met Zimbabwe, het land dat tegenwoordig geldt als het meest recente voorbeeld van hyperinflatie. De beurs van dat land was de best presterende van het afgelopen decennium, maar uitgedrukt in lokale munt kunnen met een doorsnee aandelenportefeuille bij wijze van spreken nog amper drie eieren worden gekocht. De belegger moet zich daarom focussen op de nominale prijzen, het groeitempo van de monetaire basis vernietigt echte welvaart. Bass gelooft we voor een periode van kostenverlagende inflatie staan, vroeg of laat zal de snelheid van het geld in omloop gaan toenemen. Kies daarom voor 'productive assets', de lage rente biedt de kans om die goedkoop te financieren.