Volgens Durden zijn de overheden nu gedwongen voor een oplossing te zoeken voor de armoedeproblemen die ze zelf hebben veroorzaakt. Er zijn volgens hem twee mogelijkheden: ofwel begrijpen ze niet hoe ons monetair systeem werkt, ofwel begrijpen ze dat wel.

In het eerste geval is het hoog tijd dat ze leren te begrijpen hoe het systeem werkt, in het tweede geval kunnen ze van slechte wil beschuldigd worden. Alles wijst er op dat zonder ingrijpen van de regeringen de armoede in de komende jaren alleen maar verder zal toenemen.

Volgens Durden zijn de overheden nu gedwongen voor een oplossing te zoeken voor de armoedeproblemen die ze zelf hebben veroorzaakt. Er zijn volgens hem twee mogelijkheden: ofwel begrijpen ze niet hoe ons monetair systeem werkt, ofwel begrijpen ze dat wel. In het eerste geval is het hoog tijd dat ze leren te begrijpen hoe het systeem werkt, in het tweede geval kunnen ze van slechte wil beschuldigd worden. Alles wijst er op dat zonder ingrijpen van de regeringen de armoede in de komende jaren alleen maar verder zal toenemen.