Maar Europa is geen alleenstaand geval, ook in de Verenigde Staten is het inflatieniveau veel te laag, tenminste wanneer we de officiële cijfers mogen geloven. Het Witte Huis probeert de Amerikanen er van te overtuigen dat de inflatie volledig onder controle is, hoewel die iets heel anders ervaren.

Alles draait natuurlijk om de manier waarop de inflatie wordt berekend. De berekeningswijze is sinds de jaren 70 van vorige keer al meer dan 20 keer gewijzigd, kwestie van de inflatie zo laag mogelijk te houden. Vooral water, gas en elektriciteit zijn fors duurder geworden. Wanneer de inflatie in de afgelopen jaren was berekend zoals in de jaren 80, zou die in de buurt van 10% staan.

Maar Europa is geen alleenstaand geval, ook in de Verenigde Staten is het inflatieniveau veel te laag, tenminste wanneer we de officiële cijfers mogen geloven. Het Witte Huis probeert de Amerikanen er van te overtuigen dat de inflatie volledig onder controle is, hoewel die iets heel anders ervaren. Alles draait natuurlijk om de manier waarop de inflatie wordt berekend. De berekeningswijze is sinds de jaren 70 van vorige keer al meer dan 20 keer gewijzigd, kwestie van de inflatie zo laag mogelijk te houden. Vooral water, gas en elektriciteit zijn fors duurder geworden. Wanneer de inflatie in de afgelopen jaren was berekend zoals in de jaren 80, zou die in de buurt van 10% staan.