Hierdoor zitten we met een immense schuldenberg opgebouwd die niet snel zal verdwijnen. Oplossingen zijn bovendien schaars: de afgelopen maanden is er heel wat te doen geweest omtrent het aanslaan van ons spaargeld, een maatregel die door het Internationaal Monetair Fonds naar voren werd geschoven.

Een ex-topman van De Nederlands Bank Lex Hoogduin kwam onlangs met een alternatieve oplossing: de 1% norm. De overheden zouden moeten gedwongen worden om elk jaar 1% minder uit te geven. De opbrengst hiervan zou gebruikt moeten worden om de belastingen te verlagen. Een ietwat simpele oplossing misschien. Voorlopig maakt volgens economen de Cyprus-variant, het aanslaan van ons geld, meer kans op slagen.

Hierdoor zitten we met een immense schuldenberg opgebouwd die niet snel zal verdwijnen. Oplossingen zijn bovendien schaars: de afgelopen maanden is er heel wat te doen geweest omtrent het aanslaan van ons spaargeld, een maatregel die door het Internationaal Monetair Fonds naar voren werd geschoven. Een ex-topman van De Nederlands Bank Lex Hoogduin kwam onlangs met een alternatieve oplossing: de 1% norm. De overheden zouden moeten gedwongen worden om elk jaar 1% minder uit te geven. De opbrengst hiervan zou gebruikt moeten worden om de belastingen te verlagen. Een ietwat simpele oplossing misschien. Voorlopig maakt volgens economen de Cyprus-variant, het aanslaan van ons geld, meer kans op slagen.