Het alternatief is weinig benijdenswaardig: wanneer er niets wordt gedaan aan de galopperende pensioenkosten, dreigen heel wat landen te bezwijken onder de zich opstapelende schulden.

De oplopende pensioenkosten dreigen onder andere ook de obligatiemarkten te verstoren. Volgens DWS Investments, een dochter van Deutsche Bank, is er maar één oplossing voor het probleem mogelijk.

Iedereen zal namelijk langer moeten gaan werken. Dat geldt op de eerste plaats voor de Amerikaanse staten, waar het gemiddelde pensioenfonds maar voor 76% gefinancierd is. Aan de staart van het peleton bengelt een staat als Illinois, waarvan het pensioenfonds maar voor 50% is gekapitaliseerd.

Het alternatief is weinig benijdenswaardig: wanneer er niets wordt gedaan aan de galopperende pensioenkosten, dreigen heel wat landen te bezwijken onder de zich opstapelende schulden. De oplopende pensioenkosten dreigen onder andere ook de obligatiemarkten te verstoren. Volgens DWS Investments, een dochter van Deutsche Bank, is er maar één oplossing voor het probleem mogelijk. Iedereen zal namelijk langer moeten gaan werken. Dat geldt op de eerste plaats voor de Amerikaanse staten, waar het gemiddelde pensioenfonds maar voor 76% gefinancierd is. Aan de staart van het peleton bengelt een staat als Illinois, waarvan het pensioenfonds maar voor 50% is gekapitaliseerd.