Tegen 2008 was die opgelopen tot 119% van het BBP. De financiële crisis heeft blijkbaar de ogen van de bankiers geopend, want in het vierde kwartaal van vorig jaar bedroeg de schuldengraad van de banke nog maar 98% van het BBP.

Bob Diamond, chief executive van Barclays, gelooft dat de deleveraging zich zal blijven verder zetten. Het is nu de beurt aan de overheden om hun schulden weer af te bouwen.

Die zijn opgelopen van 123% van het BBP tot 293% in 2088. In het derde kwartaal van vorig jaar was die schuld dan toch weer gedaald tot 263% van het BBP, maar ze blijft ontoelaatbaar groot.

Tegen 2008 was die opgelopen tot 119% van het BBP. De financiële crisis heeft blijkbaar de ogen van de bankiers geopend, want in het vierde kwartaal van vorig jaar bedroeg de schuldengraad van de banke nog maar 98% van het BBP. Bob Diamond, chief executive van Barclays, gelooft dat de deleveraging zich zal blijven verder zetten. Het is nu de beurt aan de overheden om hun schulden weer af te bouwen. Die zijn opgelopen van 123% van het BBP tot 293% in 2088. In het derde kwartaal van vorig jaar was die schuld dan toch weer gedaald tot 263% van het BBP, maar ze blijft ontoelaatbaar groot.