In dit scenario zou de vraag naar een munt helemaal kunnen instorten, want niemand wil nog zo'n aangebrande munt aanhouden. De overheden gaan ons proberen te overtuigen dat hyperinflatie noodzakelijk is, ze zullen beroep doen op ons ethisch gevoel, onze vaderlandsliefde en ga zo maar door.

Het gevolg zal zijn dat de prijzen uitgedrukt in munten die door hyperinflatie worden geteisterd door het dak zullen vliegen. Wat in de jaren 20 in Duitsland en enkele jaren geleden in Zimbabwe gebeurde, dreigt zich op een veel grotere schaal in Duitsland te achterhalen.

In dit scenario zou de vraag naar een munt helemaal kunnen instorten, want niemand wil nog zo'n aangebrande munt aanhouden. De overheden gaan ons proberen te overtuigen dat hyperinflatie noodzakelijk is, ze zullen beroep doen op ons ethisch gevoel, onze vaderlandsliefde en ga zo maar door. Het gevolg zal zijn dat de prijzen uitgedrukt in munten die door hyperinflatie worden geteisterd door het dak zullen vliegen. Wat in de jaren 20 in Duitsland en enkele jaren geleden in Zimbabwe gebeurde, dreigt zich op een veel grotere schaal in Duitsland te achterhalen.