De overheden gaan actiever ingrijpen op de voedselmarkten, zo wordt algemeen verwacht. Dat houdt bijvoorbeeld in dat ze voorraden gaan opbouwen die in geval van nood aangesproken kunnen worden.

Bovendien zullen in een aantal landen voedselproducten gesubsidieerd gaan worden, zodat ook het armere gedeelte van de bevolking niet van honger moet omkomen.

Uiteindelijk is het de bedoeling om te voorkomen dat er ook in andere landen straatprotesten gaan uitbreken zoals we die in de afgelopen weken in het Midden-Oosten hebben gezien.

De overheden gaan actiever ingrijpen op de voedselmarkten, zo wordt algemeen verwacht. Dat houdt bijvoorbeeld in dat ze voorraden gaan opbouwen die in geval van nood aangesproken kunnen worden. Bovendien zullen in een aantal landen voedselproducten gesubsidieerd gaan worden, zodat ook het armere gedeelte van de bevolking niet van honger moet omkomen. Uiteindelijk is het de bedoeling om te voorkomen dat er ook in andere landen straatprotesten gaan uitbreken zoals we die in de afgelopen weken in het Midden-Oosten hebben gezien.