Op basis van de vandaag gepubliceerde cijfers deed de overgrote meerderheid van de kleinhandelszaken het in augustus beter dan verwacht. 89% van de zaken deed het beter dan verwacht, waar het gemiddelde slechts op 64% lag. Ten opzichte van augustus vorig jaar was er een stijging van de verkopen met 5,40%.

Stijgende trend op beurzen is gebroken

De stijgende trend op de aandelenmarkten werd vorige week volgens Royal Bank of Scotland gebroken. De Amerikaanse S&P 500 daalde op weekbasis met 0,5 procent.

Het was de eerste achteruitgang in 6 weken. De voorlopige PMI index voor China bleef met 47,9 onder de verwachtingen en daalde zelfs naar het laagste niveau in 9 maanden.

Vooraf werd op een lichte herneming van de industriële activiteit gerekend. Met name de evolutie van de exportorders is verontrustend.

Deze deelindex stond sinds maart 2009 niet meer zo laag. Het officiële cijfer van het Chinese National Bureau of Statistics volgt op 1 september.

Op basis van de vandaag gepubliceerde cijfers deed de overgrote meerderheid van de kleinhandelszaken het in augustus beter dan verwacht. 89% van de zaken deed het beter dan verwacht, waar het gemiddelde slechts op 64% lag. Ten opzichte van augustus vorig jaar was er een stijging van de verkopen met 5,40%. Stijgende trend op beurzen is gebroken De stijgende trend op de aandelenmarkten werd vorige week volgens Royal Bank of Scotland gebroken. De Amerikaanse S&P 500 daalde op weekbasis met 0,5 procent. Het was de eerste achteruitgang in 6 weken. De voorlopige PMI index voor China bleef met 47,9 onder de verwachtingen en daalde zelfs naar het laagste niveau in 9 maanden. Vooraf werd op een lichte herneming van de industriële activiteit gerekend. Met name de evolutie van de exportorders is verontrustend. Deze deelindex stond sinds maart 2009 niet meer zo laag. Het officiële cijfer van het Chinese National Bureau of Statistics volgt op 1 september.