Dat zou te maken kunnen hebben met een minder goed gevoel bij het totaal van zijn spaar-en beleggingstegoeden. Daarbij voelt slechts 38% van de Franstaligen zich tevreden.

47% is echter ontevreden met de huidige omvang van zijn portefeuille. Bij de Nederlandstaligen ligt de verhouding omgekeerd: 53% is tevreden en maar 19% voelt zich minder gelukkig als hij aan de omvang van zijn financieel vermogen denkt.

Nochtans voelen Franstaligen zich in absolute termen sneller rijk. Zo beweert 42% van de Franstaligen dat ze zich met een financieel vermogen van 100.000 euro rijk zouden voelen.

Bij de Nederlandstaligen gaat het slechts om 24% van de beleggers die dat voldoende vindt om zich rijk te kunnen noemen. 40% van de Belgische beleggers meent dat een portefeuille van 250.000 euro noodzakelijk is om zich als rijk te bestempelen. Wat weer eens lijkt aan te geven dat rijkdom een relatief begrip is.

Dat zou te maken kunnen hebben met een minder goed gevoel bij het totaal van zijn spaar-en beleggingstegoeden. Daarbij voelt slechts 38% van de Franstaligen zich tevreden. 47% is echter ontevreden met de huidige omvang van zijn portefeuille. Bij de Nederlandstaligen ligt de verhouding omgekeerd: 53% is tevreden en maar 19% voelt zich minder gelukkig als hij aan de omvang van zijn financieel vermogen denkt. Nochtans voelen Franstaligen zich in absolute termen sneller rijk. Zo beweert 42% van de Franstaligen dat ze zich met een financieel vermogen van 100.000 euro rijk zouden voelen. Bij de Nederlandstaligen gaat het slechts om 24% van de beleggers die dat voldoende vindt om zich rijk te kunnen noemen. 40% van de Belgische beleggers meent dat een portefeuille van 250.000 euro noodzakelijk is om zich als rijk te bestempelen. Wat weer eens lijkt aan te geven dat rijkdom een relatief begrip is.