Alleen de details van de uitvoering moeten nog nader worden uitgewerkt. Daarnaast zouden Griekenland en Ierland een lager rentepercentage dan de huidige 5,5% op de nu uitstaande noodleningen willen betalen.

De bereidheid in Duitsland hiertoe is niet groot, maar de mening lijkt iets te veranderen vooruitlopend op de stresstest en de mogelijke steun die ook Duitse banken zouden willen krijgen.

Een grotere en belangrijkere stap zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers zijn om het EFSF obligaties op te laten kopen. Daarmee verkleint Europa de afhankelijkheid van de steunaankopen van de ECB en kunnen de rentepercentages lager uitkomen dan nu op de markt wordt betaald. Volgens geruchten zou ECB nu weer actief obligaties van zwakkere landen opkopen.

Alleen de details van de uitvoering moeten nog nader worden uitgewerkt. Daarnaast zouden Griekenland en Ierland een lager rentepercentage dan de huidige 5,5% op de nu uitstaande noodleningen willen betalen. De bereidheid in Duitsland hiertoe is niet groot, maar de mening lijkt iets te veranderen vooruitlopend op de stresstest en de mogelijke steun die ook Duitse banken zouden willen krijgen. Een grotere en belangrijkere stap zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers zijn om het EFSF obligaties op te laten kopen. Daarmee verkleint Europa de afhankelijkheid van de steunaankopen van de ECB en kunnen de rentepercentages lager uitkomen dan nu op de markt wordt betaald. Volgens geruchten zou ECB nu weer actief obligaties van zwakkere landen opkopen.