Jean-Claude Juncker gaf gisterenavond toe dat het bereiken van een akkoord over Griekenland bloed, zweet en tranen heeft gekost. Uiteindelijk is het niet gekomen tot een nieuwe schuldenherschikking, hoewel veel economen van mening blijven dat die op termijn onvermijdelijk zal zijn.

Eigenlijk is er sprake van een lappendeken van maatregelen die de Grieken wat meer zuurstof moet bezorgen. Zo zal het land de eigen obligaties aan een derde van de prijs kunnen terugkopen, krijgt het uitstel wat betreft terugbetaling voor de tweede schijf aan hulp, moet het land wat minder rente betalen en vloeien de winsten gerealiseerd op Griekse staatsobligaties terug naar het land zelf.

Jean-Claude Juncker gaf gisterenavond toe dat het bereiken van een akkoord over Griekenland bloed, zweet en tranen heeft gekost. Uiteindelijk is het niet gekomen tot een nieuwe schuldenherschikking, hoewel veel economen van mening blijven dat die op termijn onvermijdelijk zal zijn. Eigenlijk is er sprake van een lappendeken van maatregelen die de Grieken wat meer zuurstof moet bezorgen. Zo zal het land de eigen obligaties aan een derde van de prijs kunnen terugkopen, krijgt het uitstel wat betreft terugbetaling voor de tweede schijf aan hulp, moet het land wat minder rente betalen en vloeien de winsten gerealiseerd op Griekse staatsobligaties terug naar het land zelf.