De overeenkomst zal de scherpste kantjes van de fiscale klip afveilen, maar het zal de toekomst van de Verenigde Staten op langere termijn niet veilig stellen. De Verenigde Staten doen volgens El-Erian dus hetzelfde als de Europese Centrale Bank, namelijk de bal voor zich uit schoppen.

Het vervelendste is dat er niets wordt gedaan om de concurrentiekracht van het land te versterken, iets waar nochtans dringend behoefte aan was.

Daarmee is de kans gemist om voor langere termijn stabiliteit te garanderen, om de werkgelegenheid te bevorderen en om de ongelijkheid in inkomen en welvaart weg te werken.

De overeenkomst zal de scherpste kantjes van de fiscale klip afveilen, maar het zal de toekomst van de Verenigde Staten op langere termijn niet veilig stellen. De Verenigde Staten doen volgens El-Erian dus hetzelfde als de Europese Centrale Bank, namelijk de bal voor zich uit schoppen. Het vervelendste is dat er niets wordt gedaan om de concurrentiekracht van het land te versterken, iets waar nochtans dringend behoefte aan was. Daarmee is de kans gemist om voor langere termijn stabiliteit te garanderen, om de werkgelegenheid te bevorderen en om de ongelijkheid in inkomen en welvaart weg te werken.