De belangrijkste reden voor die stijging was echter gebaseerd op hoop, meer bepaald op hoop dat er opnieuw een oplossing op het laatste moment zou worden gevonden. Het Congress heeft in het verleden wel vaker een ultiem wit konijn uit de hoek weten te toveren.

Dat was bijvoorbeeld het geval bij de shutdown van 2011 en bij de oplossing die vorig jaar voor de fiscal cliff werd bedacht. Alec Phillips van Goldman Sachs vreest echter dat het ditmaal wel eens anders zou kunnen aflopen en dat een deal van het laatste moment wel eens zou kunnen uitblijven.

De belangrijkste reden voor die stijging was echter gebaseerd op hoop, meer bepaald op hoop dat er opnieuw een oplossing op het laatste moment zou worden gevonden. Het Congress heeft in het verleden wel vaker een ultiem wit konijn uit de hoek weten te toveren. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de shutdown van 2011 en bij de oplossing die vorig jaar voor de fiscal cliff werd bedacht. Alec Phillips van Goldman Sachs vreest echter dat het ditmaal wel eens anders zou kunnen aflopen en dat een deal van het laatste moment wel eens zou kunnen uitblijven.