De lening is een goed alternatief voor een staatsobligatie en rendeert circa 60 bps hoger dan een Nederlandse staatsobligatie met vergelijkbare looptijd. Enkel de liquiditeit is minder (coupure Eur 50.000 + Eur 1.000).

De activiteit op de primaire markt voor bedrijfsobligaties is nog steeds erg hoog. Zo heeft Microsoft (AAA) gisteren voor het eerst in haar bestaan obligaties uitgegeven.

Met een 5-jaars, 10-jaars en 30-jaars obligaties haalde Microsoft bijna $ 4 mrd op. Theodoor Gilissen Bankiers verwachte dat de activiteit op de primaire markt voor bedrijfsobligaties in de komende maanden nog op een hoog niveau zal zijn.

Bedrijfsobligaties zijn nog steeds erg populair bij beleggers.
De meeste emissies van investment grade bedrijven worden ruimschoots overtekend.

Bedrijven grijpen het positieve sentiment aan om naar de markt te komen. Bovendien wordt in de maanden voor de zomerperiode traditiegetrouw al meer geëmitteerd.

Daarentegen kunnen Sub-investment grade bedrijven vooralsnog moeilijk herfinancieren. Voor een herstel in de reële economie is het belangrijk dat de primaire markt voor deze bedrijven ook weer toegankelijk wordt.

Theodoor Gilissen Bankiers is nog steeds positief over bedrijfsobligaties, mits het bedrijven zijn van goede kwaliteit en met een goede spreiding in de portefeuille. Bij voorkeur raadt de bank een goed gespreid fonds aan zoals het BlueBay Investment Grade Corporate Bond Fund.

De lening is een goed alternatief voor een staatsobligatie en rendeert circa 60 bps hoger dan een Nederlandse staatsobligatie met vergelijkbare looptijd. Enkel de liquiditeit is minder (coupure Eur 50.000 + Eur 1.000). De activiteit op de primaire markt voor bedrijfsobligaties is nog steeds erg hoog. Zo heeft Microsoft (AAA) gisteren voor het eerst in haar bestaan obligaties uitgegeven. Met een 5-jaars, 10-jaars en 30-jaars obligaties haalde Microsoft bijna $ 4 mrd op. Theodoor Gilissen Bankiers verwachte dat de activiteit op de primaire markt voor bedrijfsobligaties in de komende maanden nog op een hoog niveau zal zijn.Bedrijfsobligaties zijn nog steeds erg populair bij beleggers. De meeste emissies van investment grade bedrijven worden ruimschoots overtekend. Bedrijven grijpen het positieve sentiment aan om naar de markt te komen. Bovendien wordt in de maanden voor de zomerperiode traditiegetrouw al meer geëmitteerd. Daarentegen kunnen Sub-investment grade bedrijven vooralsnog moeilijk herfinancieren. Voor een herstel in de reële economie is het belangrijk dat de primaire markt voor deze bedrijven ook weer toegankelijk wordt.Theodoor Gilissen Bankiers is nog steeds positief over bedrijfsobligaties, mits het bedrijven zijn van goede kwaliteit en met een goede spreiding in de portefeuille. Bij voorkeur raadt de bank een goed gespreid fonds aan zoals het BlueBay Investment Grade Corporate Bond Fund.