De bekende Amerikaanse speculant Michael "Big Short" Burry spreekt in dat verband van een serieuze kater waar we ons aan mogen verwachten. Die overconsumptie was hoofdzakelijk gebaseerd op het aangaan van schulden. Een typisch kenmerk van schulden is dat ze ooit moeten terugbetaald worden.

Door onbeperkt kredieten aan te gaan, hebben we in feite een revolver op het hart van ons financieel systeem gericht. Wanneer het fatale schot uiteindelijk zou afgaan, kan dit ons financieel systeem doen instorten. Volgens Burry is het daarom belangrijk dat de uitstaande schulden zo snel mogelijk afbetaald worden.

De bekende Amerikaanse speculant Michael "Big Short" Burry spreekt in dat verband van een serieuze kater waar we ons aan mogen verwachten. Die overconsumptie was hoofdzakelijk gebaseerd op het aangaan van schulden. Een typisch kenmerk van schulden is dat ze ooit moeten terugbetaald worden. Door onbeperkt kredieten aan te gaan, hebben we in feite een revolver op het hart van ons financieel systeem gericht. Wanneer het fatale schot uiteindelijk zou afgaan, kan dit ons financieel systeem doen instorten. Volgens Burry is het daarom belangrijk dat de uitstaande schulden zo snel mogelijk afbetaald worden.