Overcapaciteit en overconsumptie hebben hun limiet bereikt, beiden werden door de Amerikaanse overheid verkocht als 'gezonde' groei. Washington vergat er echter bij te zeggen dat die groei gebeurde door het massaal aangaan van kredieten. Die schuldenberg dreigt nu als een bom in het gezicht van de Amerikanen te ontploffen.

De Amerikaanse overheid probeert krampachtig te verbergen dat het land zich in een situatie van stagnatie bevindt door op een kunstmatige manier economische groei te bewerkstelligen. Niet alleen de Verenigde Staten zijn in dit bedje ziek, ook Europa en Japan dreigen hetzelfde lot te ondergaan.

Overcapaciteit en overconsumptie hebben hun limiet bereikt, beiden werden door de Amerikaanse overheid verkocht als 'gezonde' groei. Washington vergat er echter bij te zeggen dat die groei gebeurde door het massaal aangaan van kredieten. Die schuldenberg dreigt nu als een bom in het gezicht van de Amerikanen te ontploffen. De Amerikaanse overheid probeert krampachtig te verbergen dat het land zich in een situatie van stagnatie bevindt door op een kunstmatige manier economische groei te bewerkstelligen. Niet alleen de Verenigde Staten zijn in dit bedje ziek, ook Europa en Japan dreigen hetzelfde lot te ondergaan.