De zaagdraadmarkt stortte nog verder ineen in 2012 en de maatregelen die werden getroffen om de activiteiten af te stemmen op de nieuwe business realiteit hebben de financiële jaarprestaties van Bekaert substantieel aangetast.

De onderneming boekte een totaal van € 202 miljoen eenmalige kosten waarvan € 117 miljoen rechtstreeks gerelateerd aan de herstructurering en bijzondere waardeverminderingen in de zaagdraadactiviteiten en € 85 miljoen aan andere herschikkings-maatregelen.

Ondanks het moeilijke economische en business klimaat is Bekaert erin geslaagd stabiele verkoopvolumes te realiseren, een solide nettokasstroom uit bedrijfsactiviteiten te genereren, en de nettoschuld substantieel af te bouwen.

De zaagdraadmarkt stortte nog verder ineen in 2012 en de maatregelen die werden getroffen om de activiteiten af te stemmen op de nieuwe business realiteit hebben de financiële jaarprestaties van Bekaert substantieel aangetast. De onderneming boekte een totaal van € 202 miljoen eenmalige kosten waarvan € 117 miljoen rechtstreeks gerelateerd aan de herstructurering en bijzondere waardeverminderingen in de zaagdraadactiviteiten en € 85 miljoen aan andere herschikkings-maatregelen. Ondanks het moeilijke economische en business klimaat is Bekaert erin geslaagd stabiele verkoopvolumes te realiseren, een solide nettokasstroom uit bedrijfsactiviteiten te genereren, en de nettoschuld substantieel af te bouwen.