Zowel de bedrijven als de overheid lijken te hebben begrepen dat een traag herstel van de economie niet noodzakelijk overeenstemt met een 'normaal' herstel. Het probleem is dat veel sectoren in het westen met overcapaciteit worden geconfronteerd.

Dat betekent dat er niet alleen overcapaciteit is aan geproduceerde goederen maar ook een te veel aan arbeidskrachten. Het lijstje kan nog verder aangevuld worden: te kort aan openbaar vervoer, openbare dienstverlening enzovoort. Van een 'normaal' herstel is in deze omstandigheden uiteraard geen sprake.

Zowel de bedrijven als de overheid lijken te hebben begrepen dat een traag herstel van de economie niet noodzakelijk overeenstemt met een 'normaal' herstel. Het probleem is dat veel sectoren in het westen met overcapaciteit worden geconfronteerd. Dat betekent dat er niet alleen overcapaciteit is aan geproduceerde goederen maar ook een te veel aan arbeidskrachten. Het lijstje kan nog verder aangevuld worden: te kort aan openbaar vervoer, openbare dienstverlening enzovoort. Van een 'normaal' herstel is in deze omstandigheden uiteraard geen sprake.