Ook de daaropvolgende recessie werd met krachtige hand aangepakt. Nochtans zijn de gevolgen van de crisis bijna zes jaar later nog altijd niet weggewerkt. Dat blijkt onder andere uit de relatief geringe activiteit wat de kredietverstrekking door de banken betreft.

In april steeg het totaal bedrag aan consumentenkredieten met 3%, wat een relatief geringe stijging is in een periode van economische groei. De overbodige reserves stapelen zich bovendien op bij de Amerikaanse banken. Momenteel zitten die banken op 1700 miljard dollar aan overbodige reserves, of en stijging met 13% ten opzichte van vorig jaar.

Ook de daaropvolgende recessie werd met krachtige hand aangepakt. Nochtans zijn de gevolgen van de crisis bijna zes jaar later nog altijd niet weggewerkt. Dat blijkt onder andere uit de relatief geringe activiteit wat de kredietverstrekking door de banken betreft. In april steeg het totaal bedrag aan consumentenkredieten met 3%, wat een relatief geringe stijging is in een periode van economische groei. De overbodige reserves stapelen zich bovendien op bij de Amerikaanse banken. Momenteel zitten die banken op 1700 miljard dollar aan overbodige reserves, of en stijging met 13% ten opzichte van vorig jaar.