Veel beleggers begrepen dit als een verkoopsignaal, maar dat was echter niet het geval. Gross is namelijk niet bearish geworden voor obligaties en verwijst in dat verband naar het gestegen rendement op de 10-jarige Amerikaanse. Zes weken bedroeg dat rendement 1,60%, nu staan we 50 basispunten hoger.

Volgens Gross is het daar om niet onaantrekkelijk om in Amerikaanse staatsobligaties te beleggen, ook al dalen de prijzen. Feit is bovendien dat andere activa momenteel allesbehalve risicovrij zijn, zodat de fondsbeheerder in de gegeven omstandigheden liever dicht bij huis blijft.

Veel beleggers begrepen dit als een verkoopsignaal, maar dat was echter niet het geval. Gross is namelijk niet bearish geworden voor obligaties en verwijst in dat verband naar het gestegen rendement op de 10-jarige Amerikaanse. Zes weken bedroeg dat rendement 1,60%, nu staan we 50 basispunten hoger. Volgens Gross is het daar om niet onaantrekkelijk om in Amerikaanse staatsobligaties te beleggen, ook al dalen de prijzen. Feit is bovendien dat andere activa momenteel allesbehalve risicovrij zijn, zodat de fondsbeheerder in de gegeven omstandigheden liever dicht bij huis blijft.