Het is daarvoor volgens Lynn nog niet te laat. De details van het reddingsplan, waaronder het bedrag, is nog niet vastgelegd. De overeenkomst kan nog altijd afgeblazen worden, zeker met de verkiezingen op komst.

Het over kop gaan van Ierland kan inderdaad chaos op de obligatiemarkten veroorzaken, zo geeft Lynn toe. Bovendien kan ook de handel in Portugese, Spaanse en Italiaanse staatsobligaties in een rollercoaster ride belanden.

Zelfs wanneer het niet zo uitgesproken zou worden vermeld, zal Dublin vrijwel gedwongen zijn om de vennootschapsbelasting te verhogen.

Het zal namelijk moeilijk zijn om aan pakweg Duitse bedrijven uit te leggen waarom de hoge belastingen die ze nu betalen gebruikt gaan worden om Ierland te redden.

Het is daarvoor volgens Lynn nog niet te laat. De details van het reddingsplan, waaronder het bedrag, is nog niet vastgelegd. De overeenkomst kan nog altijd afgeblazen worden, zeker met de verkiezingen op komst. Het over kop gaan van Ierland kan inderdaad chaos op de obligatiemarkten veroorzaken, zo geeft Lynn toe. Bovendien kan ook de handel in Portugese, Spaanse en Italiaanse staatsobligaties in een rollercoaster ride belanden. Zelfs wanneer het niet zo uitgesproken zou worden vermeld, zal Dublin vrijwel gedwongen zijn om de vennootschapsbelasting te verhogen. Het zal namelijk moeilijk zijn om aan pakweg Duitse bedrijven uit te leggen waarom de hoge belastingen die ze nu betalen gebruikt gaan worden om Ierland te redden.